A jövő városi közlekedése Németországban kezdődött el

A németországi Wiesbadenben novemberben átadtak három Mercedes-Benz eCitaro típusú, teljesen elektromos városi buszt. Ezek a buszok az „első fecskék” abból az 56 darabos megrendelésből, amelyet Mannheimben egy éve gyártanak sorozatban.

A politikusoknak, a sajtó képviselőinek, a közlekedési vállalat alkalmazottjainak és az érdeklődőknek szánt hivatalos járműbemutatón Till Oberwörder, a Daimler buszok igazgatója kihangsúlyozta, milyen különleges jelentősége van a közös kísérleti projektnek: „Minden egyes eCitaro további lépést jelent egy fenntartható és kibocsátásmentes tömegközlekedés irányába. Ez azt jelenti, hogy e-buszaink nemcsak a városi mobilitás képét formálják, hanem javítják a városok életminőségét is. Örülünk, hogy a wiesbadeni közlekedési vállalat fokozatosan átalakítja a flottáját, ez egyértelműen a bizalom jele az elektromos meghajtású eCitaro iránt.”

További hét buszt decemberben kapott meg a város, a fennmaradó járműveket 2020-as átadással tervezik. Ezek között lesznek az első csuklós autóbuszok is, amelyek rendkívül tartós szilárdtest akkumulátorral* vannak ellátva. A projekt révén Wiesbaden városa azt az ambiciózus célt szeretné elérni, hogy Németország első olyan városává váljon, amelyben megvalósul a zéró kibocsátású helyi közlekedés.

A gyártó szerint a teljesen elektromos Mercedes-Benz eCitaro beszállítása is bizonyítja a Daimler Trucks & Buses azon célkitűzését, hogy 2039-re már csak szén-dioxid-semleges járműveket szállítanak Európa, Japán és a NAFTA hármas piacára. A wiesbadeni közlekedési vállalat közleménye szerint az elektromos buszállományhoz szükséges villamosenergia nagy része megújuló energiából származik.

*A szilárdtest akkumulátor, más néven szilárdtest vagy szilárdtest elem, különleges akkumulátor típus, amelyben mind az elektróda, mind az elektrolit szilárd anyagból áll.

2020.02.15-ig tartó akciónkban az Új márkához ajándék is dukál

Napok
Órák
Percek
Másodpercek

első ridemann rendelésed mellé most ajándékot adunk

  • Ha február 15-ig nettó 10 000 Ft felett rendelsz oldalunkról RideMann buszalkatrészt, akkor egy fantasztikus Gyulai szarvaskolbász csomagot adunk Neked ajándékba.

Ajándék Neked a Ridemanntól minden negyedévben!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és hamarosan postázzuk a megadott címre az első példányt.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.